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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  08/12/2017
Data da última atualização:  14/12/2017
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  MARQUES, G. A.; MAGALHÃES, C. S.; DELMAESTRO, J. N.; OLIVEIRA, A. P. R.; MATTOS, M. da C.; CARVALHO, J. L. V. de; ASCHERI, J. L. R.; SILVA, E. M. M.
Afiliação:  G. A. Marques.; C. S. Magalhães; J. N. Delmaestro; A. P. R. Oliveira; MARIANA DA COSTA MATTOS, CTAA; JOSE LUIZ VIANA DE CARVALHO, CTAA; JOSE LUIS RAMIREZ ASCHERI, CTAA; E. M. M. Silva.
Título:  Effect of extrusion variables in the physical characteristics of cookies prepared with whole rice (Oryza sativa L.) and black beans (Phaseolus vulgaris L.) flour.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS , 12., 2017, Campinas. Ciência de Alimentos e seu Impacto no Mundo em Transformação. Campinas: UNICAMP, 2017.
Idioma:  Inglês
Notas:  SLACA, 12. De 4 a 7 de Novembro de 2017. Ref. 70356.
Palavras-Chave:  Black bean; Formulação e processamento de alimentos.
Thesaurus Nal:  cookies; extrusion.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/168506/1/slaca12n17marquesetal.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA13957 - 1UPCRA - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  29/09/2020
Data da última atualização:  08/12/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  JUNGES, A. H.; ALMANÇA, M. A. K.; FAJARDO, T. V. M.; DUCATI, J. R.
Afiliação:  AMANDA HEEMANN JUNGES, Departamento de Diagnóstico e Pesquisa Agropecuária, Secretaria da Agricultura, Pecuária e Desenvolvimento Rural, Veranópolis, RS 95330-000, Brazil; MARCUS ANDRÉ KURTZ ALMANÇA, Campus Bento Gonçalves Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia do Rio Grande do Sul, Bento Gonçalves, RS 95700-206, Brazil; THOR VINICIUS MARTINS FAJARDO, CNPUV; JORGE RICARDO DUCATI, Universidade Federal do Rio Grande do Sul, Instituto de Física Departamento de Astronomia, Porto Alegre, RS 91501-970, Brazil.
Título:  Leaf hyperspectral reflectance as a potential tool to detect diseases associated with vineyard decline.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Tropical Plant Pathology, V. 45, P. 522-533, 2020.
DOI:  https://doi.org/10.1007/s40858-020-00387-0
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Grape production in the Serra Gaúcha region, south of Brazil, is severily constrained by several diseases such as the decline and death syndrome caused grapevine trunk (fungal) diseases (GTDs) and the grapevine leafroll-associated virus (GLRaV). As pathogens induce changes in leaf tissue that modify the reflectance, the spectral signature of asymptomatic and symptomatic grapevine leaves infected by GTDs and GLRaV was analyzed to check whether spectral responses could be useful for disease identification. This work aims at (a) defining the spectral signature of grapevine leaves asymptomatic and symptomatic to GTDs and GLRaV; b) analyzing whether the spectral response of asymptomatic leaves can be distinguished from symptomatic; and (c) defining the most useful wavelengths for discriminating spectral responses. For such, reflectance of leaves in either condition collected in a ?Merlot? vineyard during three growing seasons was measured using a spectroradiometer. Principal components and partial least square discriminant analyses confirmed the spectral separation and classes discrimination. The average spectra, difference spectra, and first-order derivative (FOD) spectra indicated differences between asymptomatic and symptomatic leaves in the green peak (520?550 nm), chlorophyll-associated wavelengths (650?670 nm), red edge (700?720 nm), beginning of nearinfrared (800?900 nm), and shortwave infrared. Hyperspectral data was linked to biochemical and physiological changes describ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Grapevine trunk diseases; Principal components analysis; Variable importance in the projection.
Thesagro:  Uva; Vitis Vinifera.
Thesaurus NAL:  Grapes; Grapevine leafroll-associated virus.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/216294/1/TPP-Leaf-hyperspectral-reflectance-as-potential-tool-to-detect-diseases-v-45-2020.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPUV18494 - 1UPCAP - DD
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